Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Al Kaida pozvala na ubijanje američkih biznismena

YT Screenshot

Al Kaida pozvala na ubijanje američkih biznismena

Urednik glasila Al Kaide "Inspajera" Jahja Ibrahim je u izjavi za časopis izrazio rešenost džihadistickih grupa da napadaju Amerikance i to na teritoriji SAD

Svet
Izvor: Tanjug

Teroristička organizacija Al Kaida pozvala je svoje sledbenike da nanesu udarac privredi SAD tako što će ubijati vodeće američke biznismene i preduzetnike poput osnivača Majkrosofta Bila Gejtsa.

Tekst objavljen u časopisu Al Kaide "Inspajer", poziva na "Profesionalna ubistva", a uz njega stoji fotografija čoveka sa kapuljačom kako gleda nečiju kuću. Uz tekst je prikazana i fotografija Bila Gejtsa poprskana krvlju preko koje je položen pištolj.

Institut za istraživanje medija na Bliskom istoku (MEMRI), koji je imao uvid u primerak časopisa, saopšto je da se u članku iznose detaljne informacije o pripremi i vršenju ciljanih ubistava, prenosi Skaj njuz.

Urednik "Inspajera" Jahja Ibrahim je u izjavi za časopis izrazio rešenost džihadistickih grupa da napadaju Amerikance i to na teritoriji SAD.

On je rekao da je "prorok naredio ubistva mnogih kriminalnih lidera korišćenjem ovog metoda" koje oni slede, prenosi televizija.

"Nećemo ostaviti oružje dok ne ispunimo ono što je Alah želi od nas," dodao je Ibrahim.

Časopis ima i prilog posvećen pravljenju bombe.