Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Američki F-35 NE MOŽE SE POREDITI sa ruskim Su-35

Foto: airforce.ru

Američki F-35 NE MOŽE SE POREDITI sa ruskim Su-35

Najjači adut američke vojne avijacije nije prilagođen vazdušnim duelima sa avionima koji raspolažu svim čime raspolaže Su-35

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Američki specijalizovani magazin “National Interest” upozorio je da jedan od glavnih aduta vojne avijacije SAD, F-35 – faktički nema šta da traži u direktnom duelu sa ruskim Su-35.

Uprkos tome što F-35 borbeni avion pete generacije, a ruski Su-35 4+++, prenosi Glas Moskve.

Komentator “NI” Dejv Madžumdar otvoreno je napisao: perspektivna mašina Lokhid Martin naprosto nije prilagođena vazdušnim duelima sa avionima koji raspolažu svim čime raspolaže Su-35.

Madžumdar otvoreno savetuje i Pentagonu i američkim vojnim pilotima da naprosto izbegavaju direktne sudare i suočavanja sa Su-35.

“Kako bi prošla četiri F-35 kada bi se suočila sa četiri Su-35? Najbolje bi im bilo da promene kurs i da pozovu u pomoć F-22 i F-15. Uprkos tome što F-35 važi za supersavremeni borbeni avion”, piše on.

“Za njega je jedina šansa za spas najsavremenija avio-elektronika. Samo ta avionika i mala uočljivost daju šanse tom avionu da opstane u distancionom okršaju”.

Međutim, taj čudo-lovac pete generacije nemoćan je u borbi jedan na jedan sa Su-35.

“U suštini, da ponovim: piloti F-35 treba da na sve moguće načine izbegavaju direktne vazdušne bitke”, ukazuje Madžumdar.

National Interest navodi da ruska vojna avijacija trenutno ima 64 Su-35, a da će do 2020. dobiti još 50.

Taj avion je plod duboke modernizacije čuvenih Su-27.

F-35 je porodica višenamenskih lovaca pete generacije.

Madžumdar upozorava da će potpuna zamena parka lovačke avijacije letelicama pete generacije biti moguće tek za nemali broj godina.

On je uveren da će i Rusija, iz istih razloga, razvijati i uvoditi u upotrebu lovca pete generacije PAK-FA, ali da će Su-35 još godinama biti nezamenljiv.