Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Američki mediji napravili TOP LISTU PET NAJMOĆNIJIH ruskih aviona

Foto: airforce.ru

Američki mediji napravili TOP LISTU PET NAJMOĆNIJIH ruskih aviona

Vojna publikacija “Nacionalni interes” iz SAD nedavno je rangirala “najopasnije” ruske avione u odnosu na njihove zapadne varijante

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Glas Moskve predstavlja koje ruske letelice su se našle na listi i na kojim mestima.

5. Su-27. Višenamenski borac Su-27 u NATO-u se zove Flanker. Ovi avioni su u službi širom sveta. Su-27 je dizajniran da osvoji superiornost u vazduhu. Borbeni radijus je 750 km. On može prevazići američke borce F-16 i F/A-18.

4. MiG-29 (prema NATO klasifikaciji - Fulkrum). Ovaj mali borac ima široko polje manevara, može se okretati u vazduhu sa preopterećenjem do 9G. U sedam tačaka suspenzije može smestiti više od dve tone raketa i bombi.

3. Su-35. Najnoviji super-manevarski borac generacije 4 ++. Borbeni radijus - ne manje od 1600 km. Može istovremeno da prati do 30 meta i cilja osam istovremeno. Ovo je vrsta letećeg komandnog mesta sa vrlo pametnim "mozgovima". Naoružani vođenim raketama, bombama i topovima.

2. PAK FA (T-50). Najnoviji borac pete generacije. Maksimalna brzina je preko 2600 km/č. Zapadni portali dodeljuju ovoj letelici prvo mesto u njihovoj oceni. Vazduhoplov može izvršiti supersoninki let bez sagorevanja, malo je primetan za radar. Koristi kompozitne materijale - ovo vam omogućava da povećate brzinu, mogućnost manevara i koristite više oružja.

1. Tu-160. Strateški bombarder-raketni nosač (prema NATO klasifikaciji - Blekdžek). Dizajniran da pobedi nuklearno i konvencionalno oružje najvažnijih ciljeva u udaljenim vojno-geografskim područjima i dubokim stazama. Za bombardere, Tu-160 je neverovatno brz i nadmoćan u odnosu na zapadne kolege. Raspon je 7300 km. Rusija je jedina zemlja koja ima ove avione. Objavljen je plan za izgradnju novog Tu-160M2.

Podsećanja radi, 12. avgusta, na dan 105. godišnjice osnivanja Vazduhoplovstva, veliki vazdušni festival održaće se u parku Patriot u blizini Moskve, u kome će učestvovati i najbolji ruski borbeni avioni.