Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Amerikanci OBJAVILI tender za kupovinu biomaterijala Rusa

Foto: panoramio.com

Amerikanci OBJAVILI tender za kupovinu biomaterijala Rusa

Komanda američke vojne avijacije objavila je tender za kupovinu ribonukleinske kiseline i sinovijalne membrane Rusa evropeidne rase.

Svet
Autor: Glas Moskve

Prema ugovoru, koji je objavljen 19. jula na sajtu za javne nabavke „Federal biznis oportjuniti“, vojna avijacija je zainteresovana za kupovinu 12 uzoraka RNK i 27 uzoraka sinovijalne membrane.

„Svi uzorci sveže zamrznute sinovijalne membrane zdravog čoveka i ribonukleinske kiseline zdravog čoveka moraju biti ruskog/evropeidnog porekla“, navedeno je u ugovoru, prenosi portal Glas Moskve.

Među uslovima ugovora je i napomena da donatori sinovijalne membrane ne smeju da imaju povrede muskulaturno-skeletnog sistema, da boluju od HIV-a, hepatitisa B i C ili sifilisa. Prilikom dostavljanja uzoraka neophodno je ukazati na pol, starost, etničku pripadnost, navesti da li je reč o pušaču, priložiti medicinsku istoriju, visinu, težinu i druge podatke.

Navedeno je, takođe, da se uzorci donora iz Ukrajine ne prihvataju.

U ugovoru nije precizirano zašto je komandi za obuku pri američkoj vojnoj avijaciji potreban biomaterijal Rusa.

Američka vojska u poslednje vreme često organizuje tendere koji su na razne načine povezani sa Rusijom. U aprilu je Ministarstvo odbrane SAD objavilo da planira da nabavi makete tenka T-72, a u maju je Pentagon počeo da traži predavače za rusku vojnu terminologiju.