Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Andrea Ledson se javno izvinjava Terezi Mej

Foto: twitter.com/politicoeurope

Andrea Ledson se javno izvinjava Terezi Mej

Kandidatkinja za mesto premijera Britanije Andrea Lendsom, javno se danas izvinila protivkandidatkinji Terezi Mej zbog izjave da majčinstvo daje prednost u obavljanju funkcije premijera.

Svet
Izvor: Tanjug

Na britanskoj političkoj sceni izbio je skandal povodom navodne izjave kandidatkinje za predsednicu vladajuće Konzervativne stranke Andree Ledsom da, zbog činjenice da je majka troje dece, ima "veoma realan interes" za budućnost Britanije.

`List "Tajms" objavio je intervju sa Ledsom na prvoj strani, pod naslovom "Majčinstvo mi daje prednost nad Terezom Mej", ali je Ledsom izjavila da je to "pogrešno protumačeno" i optužila list da je ove navode "izvukao iz konteksta", prenosi AP.

U tekstu se citira Ledsom, koja je navodno rekla da njena rivalka u borbi za čelno mesto stranke "možda ima bratance, sestričine, ali ona ima decu koja će imati decu, koja će biti direktni učesnici onoga što će se događati u budućnosti".

Ledsom je u obraćanju novinarima ispred svoje kuće u Northamptonširu rekla da je "zgrožena načinom na koji je ovo predstavljeno".

"Tokom dugačkog intervjua su me juče više puta pitali za moju decu, a ja sam svaki put jasno dala do znanja da ne želim da ta tema na bilo koji način bude deo kampanje za izbor predsednika Konzervativne stranke", rekla je Ledsom.

Novinarka "Tajmsa" Rejčel Silvester je stala u odbranu svog članka i izjavila da je zbunjena reakcijom Andree Ledsom.

Tereza Mej, koja nema dece, pokrenula je akciju za "čistu kampanju" i pozvala Ledsom da joj se pridruži i da zajedno potpišu to obećanje. Tim Tereze Mej je odbio da komentariše navodne izjave Ledsomove o majčinstvu.

Odlazeći premijer Dejvid Kameron je takođe odbio da komentariše skandal oko pomenute izjave uz objašnjenje da on "ni na koji način ne učestvuje" u izboru novog stranačkog čelnika, pa zato ne želi da izjavi "apsolutno ništa", ali je istakao da će poželeti dobrodošlicu novom lideru "ma ko ona bila".