Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Austrija za dalji napredak Srbije u pristupnom procesu"

Foto: https://twitter.com/sebastiankurz

"Austrija za dalji napredak Srbije u pristupnom procesu"

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc poručio je da se Austrija zalaže za brzi dalji napredak Srbije u pristupnom procesu sa EU.

Svet
Izvor: Tanjug

Kurc je ocenio povodom današnjeg Samita o zapadnom Balkanu, da je cilj da se postigne dalji konkretni napredak u oblasti prekogranične saradnje u oblasti infrastrukture, ekonomskih reformi, savladavanju migrantske krize i borbu protiv radikalizacije.

"Verodostojna evropska perspektiva zemalja zapadnog Balkana je bila i ostaje za Austriju od velikog značaja. Dalje približavanje EU, to jest više stabilnosti i blagostanja, je u našem neposrednom interesu", poručio je Kurc, podsećajući da je zbog toga Beč bio domaćin prošlogodišnjeg Samita.

Šef austrijske diplomatije naglasio je da je Srbija posebno važan partner u postizanju napretka saradnje u regionu, kao i da je sidro stabilnosti na zapadnom Balkanu.

"Pod premijerom Aleksandrom Vučićem sprovedene su važne reforme, posebno u ekonomiji i značajan napredak u dijalogu sa Prištinom. Mi se zbog toga zalažemo snažno za brzi dalji napredak u pristupnom procesu Srbije", podvukao je Kurc.