Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
AUTOMATSKE PUŠKE "AK-12" I "AK-15" ulaze u borbenu opremu "Ratnik"

Foto: odezhda.ru

AUTOMATSKE PUŠKE "AK-12" I "AK-15" ulaze u borbenu opremu "Ratnik"

​Ministarstvo odbrane Rusije donelo je odluku da usvoji nove automatske puške AK-12 i AK-15.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

„Odluka je doneta za AK-12 i AK-15. Automatske puške preporučene su za naoružanje kopnenih snaga, vazduhoplovnih snaga i marinaca“, navodi se u saopštenju pres-službe koncerna „Kalašnjikova“.

Najnoviji automati su konstruisani za borbenu opremu „Ratnik“ koja se predstavlja kao oprema „vojnika budućnosti“, piše Glas Moskve.

Oprema se sastoji od nekoliko desetina elemenata, uključujući, kako je ranije prijavljeno, devet jedinica oružja.

Zvanični list Ministarstva odbrane Rusije „Krasna zvezda“, saopštio je da je, nakon višegodišnjeg testiranja, Ministarstvo odlučilo da u opremu „Ratnik“ uključi automate „Degtjarjov“ i „Kalašnjikov“.

Automatske puške „Degtjarjov“ preporučene su za specijalne, a „Kalašnjikov“ za kopnene snage.

Direktor za spoljne komunikacije „Kalašnjikova“ Sofija Ivanova potvrdila je da je „nakon testova koji su završeni 2017. godine Ministarstvo odbrane odlučilo da nabavi konstruisane za opremu ’Ratnik‘ puške AK-12 i AK-15“.

Generalni direktor koncerna „Kalašnjikov“ Aleksej Krivoručko 2017. godine je izjavio da je završeno testiranje najnovije ruske automatske puške AK-12.

Tada je direktor koncerna skrenuo pažnju na činjenicu da je preduzeće spremno da započne serijsku isporuku 2018. godine, ali u to vreme još nije postojao ugovor o serijskoj proizvodnji.