Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Avion naglo propao, pad bio skoro vertikalan

Ilustracija Foto:wikipedia

Avion naglo propao, pad bio skoro vertikalan

Novi podaci su objavljeni zahvaljujući radarima SAD, koji su zabeležili "oštar pad, koji je ličio na to kao da je neko naglo povukao avion na dole"

Svet
Izvor: B92.net

Avion na letu MS804 izgubio je naglo na visini i nestao je sa radara tek nakon oštrog, skoro vertikalnog pada sa 11.000m na 2.700m, javljaju grčki mediji.

Kako navodi "Lifo", avion se najverovatnije srušio u blizini ostrva Karpatos u Egejskom moru, iako dosad niko to zvanično nije potvrdio.

Novi podaci su objavljeni zahvaljujući radarima SAD, koji su zabeležili "oštar pad, koji je ličio na to kao da je neko naglo povukao avion na dole". Signal je potpuno nestao sa radara nekoliko sekundi kasnije.

Informacija o uzrocima naglog pada zasad nema, a kompanija "Erbas" je objavila samo da je "let izgubljen iznad Mediterana", što je konstrukcija koja se koristila i u prethodnim slučajevima avionskih nesreća kada nije bilo poznato šta se tačno dogodilo sa letelicom.

Egipatski premijer je rekao da "ništa nije isključeno", čak ni terorizam, a sve je više analitičara koji tvrde da je napad najverovatniji scenario.

Bivši direktor francuskog Biroa za istraživanje avionskih nesreća Žan-Pol Troadek rekao je da je avion bio relativno nov, redovno servisiran i da su uslovi leta bili stabilno, a istakao je i da kompanija ima licencu za letove u Evropi i da nije ni na jednoj od "crnih listi".

- Tehnički problem, otkazivanje motora, požar, ništa od toga ne izaziva trenutnu nesreću i posada ima vremena da reaguje. Ovog puta to nije bio slučaj, nije bilo nikakvog signala - rekao je on.

U medijima se pojavilo više informacija o navodnom signalu za uzbunu, ali je egipatska vojska demantovala da je takav signal upućen. Spekuliše se da su radari "pokupili" ili signal nekog broda, ili da je u pitanju automatski signal koji avion šalje nakon sudara sa vodom ili tlom.