Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Bavarski zvaničnici predstavili plan borbe protiv terorizma

Foto: aljazzera.com

Bavarski zvaničnici predstavili plan borbe protiv terorizma

Bavarski ministar unutrašnjih poslova Joakim Herman izjavio je da će Bavarska zaposliti 2.000 dodatnih policajaca do 2020. godine, poboljšati policijsku opremu i formirati nove službe za borbu potiv muslimanskog ekstremizma

Svet
Izvor: Tanjug

Bavarski zvaničnici predstavili su danas plan borbe protiv terorizma, nakon što su u Nemačkoj prošle nedelje izvršena četiri napada, od kojih je za dva odgovornost preuzela takozvana Islamska država (ID).

Bavarski ministar unutrašnjih poslova Joakim Herman izjavio je da će Bavarska, nemačka pokrajina u kojoj su se dogodila tri od četiri napada, zaposliti 2.000 dodatnih policajaca do 2020. godine, poboljšati policijsku opremu i formirati nove službe za borbu potiv muslimanskog ekstremizma i sajber kriminala, prenosi AP.

On je takođe pozvao na oštriju kontrolu tražilaca azila i novu strategiju koja bi omogućla da oni budu lakše deportovani.

Bavarski ministar pravde Vinfrid Bausbak je na zajedničkoj konferenciji za štampu sa Hermanom rekao da je "pretnja selafijskog terorizma stigla u Evropu, Nemačku i Bavarsku,"

Tri od četiri napada prošle nedelje izvršili su tražioci azila.