Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Belgijski čuvari zatvora demolirali Ministarstvo pravde

Foto: pixabay.com

Belgijski čuvari zatvora demolirali Ministarstvo pravde

Zaposleni u zatvorskim ustanovama već tri nedelje štrajkuju zahtevajući prekid mera štednje, a danas je njihovo nezadovoljstvo kulminiralo upadom u prostorije Ministarstva pravde

Svet
Izvor: Tanjug

Više desetina belgijskih sindikalista i zaposlenih u zatvorskim ustanovama, koji štrajkuju već tri nedelje zahtevajući kraj mera štednje i bolje uslove rada, upali su danas u zgradu Ministarstva pravde u Briselu i oštetili neke kancelarije, javljaju lokalni mediji.

Policija je intervenisala ispalivši suzavac, kako bi demonstrante isterala iz zgrade Ministarstva, prenela je agencija AP. Neredi su počeli tako što je više stotina ljudi blokiralo ulaz u zgradu Ministarstva, a zatim su neki razbili vrata i na silu ušli unutra, a potom oštetili nameštaj i polomili prozore.

Predstavnici belgijske vlade i sindikata pokušavaju da pokrenu pregovore o okončanju štrajka, koji su zapali u ćorsokak.

Kako bi nadomestila manjak zatvorskih čuvara, belgijska vlada je rasporedila određeni broj vojnika da održavaju red u zatvorima u toj zemlji.