Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BEZ DLAKE NA JEZIKU: Konašenkov ismejao izjavu britanskog ministra

Screenshot

BEZ DLAKE NA JEZIKU: Konašenkov ismejao izjavu britanskog ministra

​"Sve te informacije o britanskim elektranama i gasovodima moguće je pronaći podjednako lako kao, na primer, fotografije Big Bena"

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Izjava britanskog ministra odbrane Gevina Vilijamsona o „agresivnim planovima Moskve“ govori o tome da je izgubio pojam o realnosti, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

„Gevin Vilijamson je u svom tom žaru borbe za što veći vojni budžet izgubio pojam o realnosti. Strahovi ministra o navodnim fotografijama britanskih elektrana ili analizi puteva kojim se ta zemlja snabdeva gasom su poput dečijih stripova ili čuvene serije ’Monti Pajton‘“, rekao je Konašenkov.

Ruski general je takođe rekao da je sve te informacije o britanskim elektranama i gasovodima moguće pronaći podjednako lako kao, na primer, fotografije Big Bena, prenosi Glas Moskve.

Konašenkov je takođe rekao i da ukoliko Vilijamson želi da privuče pažnju na sebe lično, onda u tome uopšte nije originalan — mnogi su pokušali da podignu sebi rejting na račun ruske pretnje.

Međutim, dodao je, ako mu takve gluposti izveštava Generalštab, onda ne treba da se bavi povećanjem budžeta, već potragom za novim kadrovima.