Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Bin Ladenov sin novi lider Al Kaide?

Foto: biography.com

Bin Ladenov sin novi lider Al Kaide?

Niko ne zna gde se on trenutno nalazi, ali pojedini eksperti veruju da se nalazi u sedištu Al Kaide gde se priprema da jednog dana krene očevim stopama, prenosi britanski "Independent".

Svet
Izvor: B92.net

Sin Osame Bin Ladena navodno se čuje na audio poruci Al Kaide, što je podgrejalo sumnje da je će on postati novi lider te terorističke organizacije.

Telo Hamze Bin Ladena, koji ima najverovatnije 23 ili 24 godine, nije nađeno nakon racije koju je izvršila CIA 2011. godine u Pakistanu kada je trajala potraga za najtraženijim teroristom.

Niko ne zna gde se on trenutno nalazi, ali pojedini eksperti veruju da se nalazi u sedištu Al Kaide gde se priprema da jednog dana krene očevim stopama, prenosi "Independent".

U poruci koju je objavila teroristička organizacija, Bin Ladenov sin poziva džihadiste da se ujedine u Siriji kako bi “oslobodili Palestinu“.

Njegova poruka objavljena je samo dan nakon što je trenutni lider Al Kaide Ajman al-Zavahiri pohvalio učešće Nusra fronta u konfliktu u Siriji.

Obojica su pozvala na jedinstvo islamističkih grupa u Siriji, uprkos tome što postoje pojedini ideološki sukobi sa Islamskom državom.

Veruje se da je Hamza Bin Laden poslao još jednu poruku javnosti prošle godine, kada je pozvao na napade protiv međunarodnih neprijatelja, SAD, Francuske i Britanije.