Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Blic": Rušenje u Savamali isplanirano za kafanskim stolom

Savamala/ Foto: N1

"Blic": Rušenje u Savamali isplanirano za kafanskim stolom

Akcija rušenja objekata u Savamali isplanirano je naprasno, za kafanskim stolom i za svega nekoliko sati, piše današnji “Blic”.

Svet
Izvor: Blic

Kako navode, za nju su znali jedan biznismen koji je o tome obavestio svog prijatelja, visokorangiranog policajca.

Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da je akcija bila isplanirana nekoliko sati pre nego što je u Savamalu poslat bager, praćen fantomkama kao "logističkom podrškom".

"Ideja da se sruše sporni objekti, a da se ne sačeka odluka sudskih organa o rušenju, potekla je bukvalno sa kafanskog stola. U osmišljavanju akcije, između ostalih, učestovala je i ekipa biznismena, u najmanju ruku nestrpljivih da se problem objekata u Savamali što brže reši", navodi ovaj beogradski dnevnik.

Dodaje se da je jedan od njih čak obavestio svog prijatelja, visokorangiranog policajca, a da nije poznato zašto on nije odreagovao u skladu sa zakonom.

Pozivajući se na izvore bliske istrazi, “Blic” dalje piše da se akcija rušenja pod fantomkama usred noći odigrala na dva nivoa - jedan je bio da se organizuje bager, a druga da se obezbede ljudi koji će biti prisutni kako bi se akcija izvela do kraja ukoliko dođe do zastoja bilo koje vrste.

List navodi da je prema nezvaničnim informacijama bager iznajmljen u Beogradu, da je pod fantomkama, iako za to nema još zvanične potvrde, bilo između 20 i 30 mlađih momaka, a da tek treba da se utvrdi da li je među njima, kako se spekuliše, bilo i navijača koje vezuju za FK Rad.

"Momke pod fantomkama je organizovao jedan biznismen", tvrdi Blic citirajući neimenovani izvor koji kaže da je "gotovo sigurno da akteri ovog događaja nisu imali jasnu sliku o tome šta rade".