Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BONDAREV: Amerika sprema neku podlost, čim bez razloga optužuje Rusiju

Foto: mil.ru

BONDAREV: Amerika sprema neku podlost, čim bez razloga optužuje Rusiju

​"Verovatno treba da budemo spremni za novu podvalu, u potpuno neočekivanom pravcu hibridnog rata“, dodao je Bondarev

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Pentagonove optužbe Rusije, prema kojima ona ne namerava da smanjuje nuklearni potencijal, nemaju osnova i govore o tome da same SAD planiraju da naruše međunarodne norme, kao i da, verovatno, pripremaju novi kurs u hibridnom ratu, izjavio je predsednik Komiteta Saveta federacije za odbranu i bezbednost Viktor Bondarev.

Komandant strateških snaga SAD, general Džon Hajten, rekao je danas da su saopštenja Rusije da namerava manje da se oslanja na nuklearno oružje u suprotnosti s njenim realnim dejstvima. Prema njegovim rečima, SAD ta dejstva ocenjuju kao pretnju, prenosi Glas Moskve.

„Rusija poštuje svoje obaveze iz Sporazuma o smanjenju količine nuklearnog oružja. Broj nuklearnih glava na svim nosačima u našem naoružanju potpuno odgovara zahtevima Sporazuma“, rekao je Bondarev.

Prema njegovim rečima, Pentagon može da saopštava šta mu se prohte.

„SAD obično tako i rade, neosnovano optužuju nekoga da bi sebi razvezale ruke u protivpravnim dejstvima, koja protivreče međunarodnim normama, da bi opravdale nekakvu podlost koju čine na međunarodnom planu. Verovatno treba da budemo spremni za novu podvalu, u potpuno neočekivanom pravcu hibridnog rata“, dodao je Bondarev.