Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BONDAREV: SAD snose odgovornost za događaje u Istočnoj Guti u Siriji

Foto_ defence.ru

BONDAREV: SAD snose odgovornost za događaje u Istočnoj Guti u Siriji

​Rusija je unela ključni doprinos u donošenju rezolucije SB UN za osiguranje režima prekida vatre.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

SAD snose odgovornost za događaje u Istočnoj Guti u Siriji, rekao je šef Komiteta Saveta federacije za odbranu i bezbednost Viktor Bondarev.

„Da SAD nisu sabotirale borbu protiv terorizma, već bi bila postignuta potpuna i konačna pobeda. SAD opet kritikuju ’astanski‘ format jer nisu njeni učesnici. I za razmenu vatre i za dešavanja u Istočnoj Guti su odgovorni upravo oni“, rekao je senator.

On je naglasio da će odluka Rusije da otvori humanitarni koridor u Istočnoj Guti radi evakuacije civila iz nestabilnih rejona omogućiti da se spasi mnogo života, prenosi Glas Moskve.

„Inicijativa za uvođenje humanitarne pauze u drugim nemirnim regionima i za formiranje pod okriljem UN međunarodne humanitarne komisije u Raki je racionalna i došla je u pravi čas“, izjavio je Bondarev.

Šef komiteta je kazao da se sporazum iz Astane već pokazao kao efikasan instrument za mirno rešavanje krize u Siriji. Senator je istakao „ogroman rad“ predsednika Rusije Vladimira Putina u rešavanju krize u Istočnoj Guti.

„Rusija je unela ključni doprinos u donošenju rezolucije SB UN za osiguranje režima prekida vatre na adekvatnim, pravednim uslovima“, naglasio je Bondarev.