Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BRIGADNI KOMPLET "ISKANDERA-M" isporučen ruskoj vojsci

Foto: gazeta.ru

BRIGADNI KOMPLET "ISKANDERA-M" isporučen ruskoj vojsci

​Na poligonu Kapustin Jar održana je ceremonijalna prezentacija brigadnog kompleta sistema “Iskander-M” osoblju raketne jedinice ZVO

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije potvrdilo je prijem još jednog brigadnog kompleta operaciono-taktičkog raketnog sistema “Iskander-M”, a ceremonija je održana na poligonu Kapustin Jar u Astrahanskom okrugu.

Ranije je izvor u odbrambeno-industrijskom kompleksu rekao da je ruska vojska usvojila poslednju, desetu brigadu “Iskander-M” u okviru ugovora od 2011. godine, piše Glas Moskve.

"Na poligonu Kapustin Jar održana je ceremonijalna prezentacija brigadnog kompleta operativno-raketnog sistema “Iskander-M” osoblju raketne jedinice Zapadnog vojnog okruga (ZVO)", rečeno je u Odseku za informisanje i masovne komunikacije Ministarstva odbrane.

Zapaženo je da je ovo jedanaesta raketna veza kopnenih snaga, koja je u poslednje vreme potpuno premeštena u rad modernog raketnog sistema.

Trenutno, u 60. centru za obuku koji se nalazi u regiji Astrahan, projektili izvode praktične akcije na kompleksu.

Završna faza reorganizacije će biti vežbe, nakon čega će se osoblje jedinice vratiti u mesto stalnog raspoređivanja.

“Iskander” je namenjen za prikriveno pripremanje i primenu visoko preciznih udarnih raketa za razne namene u operativno-taktičkim dubinama sa garantovanim opsegom oštećenja od 50 do 500 kilometara, u različitim vojnim operacijama, u svim uslovima, uključujući aktivno suprotstavljanje neprijateljskim sredstvima raketne odbrane i elektronskog ratovanja.