Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Britanija: Pitanje je kada, a ne da li će biti napada

Britanski parlament/ Foto: pixabay.com

Britanija: Pitanje je kada, a ne da li će biti napada

Velika Britanija ne može biti u potpunosti zaštićena od terorizma i napada sličnih onima koji su se nedavno dogodili na evropskom kontinentu.

Svet
Izvor: Tanjug

To je izjavio šef londonske policije Bernar Hogan-Hau i dodao da je pitanje vremena kada će se teroristički napad dogoditi i u Britaniji.

Upozorenje šefa Metropolitan policije objašnjava postojeću procenu o "ozbiljnim pretnjama" međunarodnog terorizma, a usledilo je posle niza napada u Nemačkoj i Francuskoj, od kojih su neki povezani s islamskim ekstremistima.

Hogan-Hau je rekao da su ljudi u Britaniji sve više zabrinuti da su oni sledeći na udaru.

"Osećam i razumem taj strah i kao policijski zvaničnik zadužen za sprečavanje takvog napada znam da želite da vas razuverim. Bojim se, međutim, da to ne mogu u potpunosti da učinim", naveo je šef londonske policije u tekstu objavljenom na svom blogu koji je objavio Mejl on sandej.

"Već dve godine pretnje su ocenjene kao "ozbiljne". To znači da je napad vrlo verojatan - može se reći da je pitanje "kada, a ne ako" ", rekao je Hogan-Hau, prenela je Hina.

Novi britanski ministar bezbednosti Ben Valas kazao je da se sastao s vlasnicima najvećih trgovačkih centara u zemlji kako bi s njima razgovarao o njihovim bezbednosnim planovima.

"U svetlu događaja u Francuskoj i Nemačkoj vlada želi da osigura da trgovački centri i stadioni, gde se okuplja masa ljudi, dobiju potrebnu podršku", rekao je on za Sandej tajms.