Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Broj žrtava železničke nesreće u Italiji porastao na 27

Foto: sxc.hu

Broj žrtava železničke nesreće u Italiji porastao na 27

Broj poginulih u direktnom sudaru dva voza u južnom italijanskom regionu Pulja je danas porastao na 27, pošto su spasilačke službe čitavu noć radile na izvlačenju tela poginulih iz smrskanih vagona.

Svet
Izvor: Tanjug

Državno tužilaštvo je otvorilo istragu povodom ovog slučaja, a premijer Mateo Renci je obećao da će uzrok jučerašnje nesreće biti brzo otkiven, preneo je Rojters.

Spasilačke službe i dalje tragaju za telom vozača jednog od vozova koji su se direktno sudarili na pruzi između gradova Ruvo di Pulja i Korato, u blizini Barija, na obali Jadranskog mora.

Vozač drugog voza je jedna od 27 žrtava, a pošto je više desetina ljudi u tom sudaru povređeno, od kojih neki teže, spasilačke službe strahuju da bi broj žrtava mogao da poraste.

Još nije poznato da li je do nesreće došlo zbog ljudskog faktora ili nekog tehničkog problema, ali se ona dogodila na delu pruge na kojem bezbednost zavisi o telefonskim pozivima železničara, a ne o kompjuterskom sistemu.

Jedan od vozova trebalo je da u stanici sačeka zeleno svetlo pre nego što je krenuo jedinom prugom između gradova Korato i Andrija.