Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BUDUĆNOST RUSKE VOJSKE neće se moći zamisliti bez helikoptera

Foto: airforce.ru

BUDUĆNOST RUSKE VOJSKE neće se moći zamisliti bez helikoptera

​Jedan od vodećih proizvođača "Kamov" uveliko priprema helikoptere budućnosti.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Za 30 do 50 godina, helikopteri će dobiti mnogo više automatizacije režima leta i moći će da manevrišu u velikim brzinama, izjavio je glavni konstruktor “Kamova” Sergej Mihejev.

"Razvoj borbenih helikoptera nesumnjivo će biti osnova za ponovno opremanje modernih oružanih snaga, jer helikopter u svom svojstvu danas predstavlja jedinstvenu priliku da vojska deluje brzo, tajno i efikasno. U tom smislu, vojni helikopteri imaju izuzetno dobru budućnost ", rekao je Mihejev.

Konstruktor smatra da će se broj članova posade helikoptera u budućnosti smanjiti, piše Glas Moskve.

“To će biti napadački helikopteri, koji će manevrisati i leteti sa velikom brzinom. Možda dvostruko većom nego sada”, rekao je Mihejev.

Po njegovom mišljenju, razvoj vojnih helikoptera biće sproveden u mnogim područjima, uključujući i poboljšanje opreme koja pomaže u implementaciji i načinu letenja i borbenim dejstvima.

Govoreći o naoružavanju obećavajućih mašina, Mihejev je napomenuo da je i danas oružje koje nosi helikopter izuzetno raznoliko.

“Savršeni su i stvoreni na novim fizičkim principima. Naravno, sve ovo će se reflektovati ne samo u izgradnji helikoptera, već generalno na bojnom polju. Helikopter će se koristiti kao savršena mašina”, rekao je konstruktor "Kamova".

Po njegovom mišljenju, ovo će biti jedinstveni savršeni kompleks, kojim rukovodi minimalni broj ljudi.