Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Centralna vojna oblast Rusije DOBIJA S-400

Foto: mil.ru

Centralna vojna oblast Rusije DOBIJA S-400

Protivavionski raketni sistem S-400 "Trijumf" će biti isporučen vazdušnoj odbrani Centralne vojne oblasti stacionirane u regiji Volge.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

"U novembru ove godine, raketni sistem S-400 će dobiti druga vojna jedinica vazdušne odbrane Centralne vojne oblasti, koja je stacionirana u regiji Volge.

Ranije je po prvi put vojna jedinica raspoređena u Sibirskom regionu ponovo opremljena sličnim kompleksima 2016. godine", rekao je šef odeljenja tehničke podrške regiona, general-major Frajz Saljev.

Prema rečima general-majora, u 2017. godini za vojnike Centralne vojne oblasti planirano je više od 1,1 hiljada jedinica nove moderne opreme, prenosi Glas Moskve.

"Od tog broja, više od polovine je već isporučeno. Na primer, u februaru ove godine, 20 višenamenskih helikoptera MI-8MTV5 isporučeno je vojnim jedinicama avijacije", rekao je Saljev.

U Rusiji, 19. septembar se obeležava kao Dan u oružara - profesionalni praznik radnika ruske odbrambene industrije i kreatora domaćeg oružja.

"Mi svakako čestitamo liderima preduzeća iz ovog sektora. Među vojnicima Centralne vojne oblasti, ovaj dan će biti proslavljen u okviru planiranog, zajedno sa kompanijama”, objasnio je on.

S-400 "Trijumf" je najnoviji protivavionski raketni sistem dugog dometa. Namenjen je za uništavanje aviona, krstarećih i balističkih raketa, uključujući rakete srednjeg dometa, a može se koristiti i protiv kopnenih ciljeva.

Opseg S-400 je do 400 km, sposoban je da uništi ciljeve na nadmorskoj visini od 30 kilometara. S-400 “Trijumf” sistem je ruska vojska usvojila 2007. godine.