Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ČUVA KRIM: Evo koja je uloga "S-400" na ruskom poluostrvu

Foto: Sputnik

ČUVA KRIM: Evo koja je uloga "S-400" na ruskom poluostrvu

​Prioritet grupe “S-400” na Krimu je zaštita važnih vojnih i industrijskih objekata.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Kompleks vazdušne odbrane S-400 “Trijumf” raspoređen na Krimu predstavlja ključni element protivvazdušne i protivraketne odbrane na poluostrvu, a njihova pokretljivost omogućava dejstvo sa bilo kog mesta na poluostrvu, izjavio je zamenik Državne Dume Ruslan Balbek.

Ranije je komandant 4. vazduhoplovne vojske i vazdušne odbrane Južne vojne oblasti, general-potpukovnik Viktor Sevostianov rekao da će puk protivvazdušnog raketnog sistema "Trijumf" S-400 u februaru 2018. godine početi sa borbenim upozorenjem, piše Glas Moskve.

"Jedan od glavnih faktora sigurnosti “S-400” je njegova sposobnost da se konstantno premešta sa jedne pozicije na drugu. Danas je “Trijumf” u Feodosiji, sutra već prati metu u blizini Sevastopolja, a prekosutra je već preuzeo vazdušnu podršku na području Jalte. To je “hirurg” koji je stalno na putu kroz gradove kako bi obavio svoj posao brzo i efikasno", rekao je Balbek.

Naglasio je da je “S-400” udario neprijatelja sa pripremljenih i nepripremljenih pozicija.

Prioritet grupe “S-400” na Krimu je zaštita važnih vojnih i industrijskih objekata.

"Na Krimu je izgrađena slojevita protivvazdušna odbrana, a ipak S-400 ima poseban potencijal za pokrivanje poluostrva, kao i objekata i brodova Crnomorske flote", rekao je Balbek.