Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Dalaj-lama: Maštam da se štab NATO-a PREMESTI U MOSKVU

Foto: todayifoundout.com

Dalaj-lama: Maštam da se štab NATO-a PREMESTI U MOSKVU

​Tibetanski duhovni vođa dalaj-lama izjavio je da bi to „doprinelo zbližavanju građana Rusije i SAD“.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Kako je rekao, uporedo sa krizom humanitarnih vrednosti, trend pesimizma zbog porasta autoritarizma u svetu je u porastu, što vodi ka rađanju mnogobrojnih pokreta koji su protiv te pojave.

„Gledam Ameriku i čujem mnogo kritika upućenih Beloj kući. Mnogi koji su bili za Donalda Trampa, sada su protiv njega. Sa druge strane, gledajući Rusiju, vidim da se mnogi zalažu za borbu protiv korupcije. Mislim da je za vreme Staljina to bilo nemoguće. Bilo kako bilo, promene će doći, doduše možda ne tako brzo kako bi neki želeli. Verujem u veliku budućnost Rusije — zemlje koja bi mogla da postane pravcati most između Istoka i Zapada“, rekao je on, a prenosi Glas Moskve.

„Znate li, moja mašta je da štab NATO-a pređe u Moskvu. U ruskom mentalitetu NATO je simbol neprijateljske sile. Ako se kancelarija Alijanse nađe u Moskvi, sa psihološke strane svima će biti lakše, jer će se stvoriti osećaj da su Rusi i Amerikanci zajedno. Bojim se samo da me posle ovakvog predloga više neće pustiti u Ameriku“, naveo je dalaj-lama.