Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DAN REGRUTOVANJA u Rusiji, mladi se upoznavali sa vojskom

Foto: mil.ru

DAN REGRUTOVANJA u Rusiji, mladi se upoznavali sa vojskom

​U Rusiji se danas obeležava Dan vojnog regrutovanja

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Više od hiljadu srednjoškolaca iz 18 okruga Sankt Peterburga, u sklopu dana "Dana vojnog regrutovanja", upoznalo se sa pravom vojnom opremom i imalo je prilike da se oseća kao pravi vojnici ruske vojske.

Praznik koji je pripremila gradska uprava u saradnji sa komandom Zapadnog vojnog okruga (ZVO) i DOSAAF Rusije održana je u centru za obuku Sertolovskog, gde je za srednjoškolce pripremljen sjajan i bogat program.

Za buduće branioce Otadžbine organizovana je velika izložba vojne opreme koja je bila u službi sa trupama snaga vazdušne odbrane, a mladi učenici škole DOSAAF Rusije demonstrirali su tehniku ekstremne vožnje u automobilima.

Jedan od najspektakularnijih delova praznika bio je demonstracijska trka posada tenkova T-80 sa borbenim pucanjem i dejstvovanjem u ofanzivnoj borbi, piše Glas Moskve.

Tokom ovih događaja, mladići su mogli naučiti osnove sklapanja i rastavljanja automata i pravila preciznog ciljanja, upoznati se sa najnovijim oružjem, probati gasnu masku, pokušati proći kroz prepreke, pitati vojnike-vršnjake o svim pitanjima koja se tiču služenja vojnog roka.