Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DETALJI IZ PROŠLOSTI: Putin otkrio pseudonim koji je koristio u KGB-u

Foto: kremlin.ru

DETALJI IZ PROŠLOSTI: Putin otkrio pseudonim koji je koristio u KGB-u

Ruski predsednik Vladimir Putin odgovarao je strpljivo na mnoštvo pitanja koja je dobio od dece iz Centra „Sirijus“ u Sočiju, osnovanog na njegovu inicijativu.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Jedno od njih je da li će se kandidovati na predsedničkim izborima 2018. godine.

„Za sada nisam odlučio da li ću napustiti predsedničku funkciju ili neću. Kada budem odgovorio sebi na to pitanje, razmišljaću o narednom koraku. U svetu ima mnogo interesantnih zanimanja, to ne znači da ću morati da sednem i da se bavim samo memoarima. Političkom delatnošću se čovek može baviti i izvan okvira predsedničkih obaveza“, dodao je Putin, a prenosi Glas Moskve.

„U Ustavu postoji rok za predsednički mandat. Čak su mi tražili da menjam Ustav, ali ja to nisam učinio i ne nameravam to da učinim u budućnosti. Sve je napisano u Ustavu“, rekao je Putin.

Normalan život i tajno ime u KGB-u

Putin je u razgovoru s decom istakao da živi normalnim životom i da pokušava da svoj dnevni raspored napravi tako da ima vremena za muziku, sport i za svoje prijatelje.

Govoreći o društvenim mrežama, ruski predsednik je istakao da ne razume zbog čega ljudi imaju potrebu da se kriju iza nadimaka i pseudonima, dodajući da on nema nijedan nalog na društvenim mrežama. On je, međutim, priznao da je imao pseudonim dok je radio u obaveštajnoj službi. Njegov pseudonim glasio je „Platov“.

„Ono što tamo pišu u moje ime nisam ja. Nadam se da ne pišu ništa ružno tamo, ali u svakom slučaju to nisam ja“, rekao je Putin.

Na pitanje učenika šta su za njega glavne vrednosti u životu, ruski predsednik je odgovorio da je to, kao prvo, sam život, a zatim ljubav i sloboda.

Kada je reč o muzici, Putin voli da sluša klasiku, a omiljeni kompozitori su mu Bah, Betoven, Mocart, Rahmanjinov, List, Šubert, Čajkovski.

Odnos sa roditeljima

Predsednik je naglasio da roditelji čoveku uvek žele dobro, ali da svako ima pravo i na sopstveni izbor. „Vi, kao budući roditelji, nećete imati prava na tuđi život“, rekao je Putin.

On je kao primer naveo da je sam odlučio da se upiše na fakultet bez obzira na to što su ga roditelji odvraćali od toga.

Prema njegovom mišljenju, proces formiranja ličnosti treba usmeravati, kao i posebne talente. Predsednik je naglasio da ne treba ni prenebregavati mišljenje drugih ljudi.