Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Direktor FBI: Nijedan tužilac ne bi gonio Klintonovu

Džejms Komi Foto: Flickr/Brookings Institution

Direktor FBI: Nijedan tužilac ne bi gonio Klintonovu

​Direktor FBI Džejms Komi rekao je da Hilari Klinton nije lagala taj biro o korišćenju mejlova.

Svet
Autor: NB, Tanjug

Komi je na svedočenju pred Kongresom rekao da Klintonova nije prekršila zakon koristeći privatnu imejl adresu za službenu komunikaciju u vreme dok je bila državni sekretar.


Hilari Klinton Foto: Flickr/Ted Eytan

"Ni jedan razuman tužilac ne bi pokrenuo slučaj zbog njenog korišćenja privatnog servera sa slanje službenih mejlova", kazao je Komi.

On je odluku FBI da ne preporuči podizanje krivične prijave protiv Klintonove, republikancima, koji su ga najžustrije ispitivali obrazložio jednostavno, rekavši da “razume ljude, ali da FBI radi u skladu sa zakonom”. On je daodao da su njegovi ljudi istragu sproveli profesionalno ne uzimajući u obzir politiku.

Komi je objasnio da agenti FBI prilikom istrage krivičnog dela traže dokaze, ne samo da li je delo počinjeno već i da li je osoba bila svesna da je to što radi pogrešno i dodao da baš takvi dokazi nedostaju u ovom slučaju, prenosi AP.

"Iako postoji zakon koji dozvoljava krivično gonjenje zbog nepažljivog rukovanja poverljivim informacijama, taj zakon je primenjen samo jednom u predhodnih 99 godina - kada je usvojen" rekao je Komi.