Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Duterte se KAJE što je Obamu nazvao "KUČKINIM SINOM"

YT Screenshot

Duterte se KAJE što je Obamu nazvao "KUČKINIM SINOM"

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte izrazio je danas kajanje zbog bujice reči koje je izgovorio protiv američkog predsednika Baraka Obame pri čemu ga je nazvao "kučkinim sinom"

Svet
Izvor: Tanjug

"Iako je naposredan uzrok bio moj žestok komentar na pojedina novinarska pitanja koja su iznela na videlo našu zabrinutost i uznemirenost, žalimo što je to iskazano kroz lični napad na predsednika SAD", saopštio je danas Duterte.

Predsednici SAD i Filipina trebalo je da se kasnije danas sastanu u prestonici Laosa na skupu koji organizuje Savez zemalja jugoistočne Azije (ASEAN), ali je Obama otkazao susret nakon što je Duterte u ponedeljak na konferenciji za štampu izneo jetki komentar protiv njega.

Duterte je danas, znatno pomirljivijim tonom nego u ponedeljak, rekao da će dve strane održati sastanak tet-a-tet nekom drugom prilikom.

"Naša prvenstvena namera je da oblikujemo nezavisnu spoljnu politiku dok istovremeno unapređujemo bliže veze sa svim zemljama, pogotovu sa SAD sa kojima imamo dugogodišnje partnerstvo", navodi se u saopštenju filipinskog predsednika.

On je izrazio želju da dve zemlje izglade razlike u stavovima koje, kako navodi, proističu iz viđenja o nacionalnim prioritetima, i da rade na uzajamno odgovoran način.

Duterte, bivši tužilac oštrog jezika, upozorio je juče da Obama ne treba da se bavi pitanjem masovnih ubistava narko dilera pod njegovom komandom, ili će mu reći da je "kučkin sin" i psovaće ga na samitu u Laosu.

Filipinski predsednik je juče poručio i da mu Obama neće držati predavanja zbog zabrinutosti povodom brutalnog rata protiv kriminala koji je odneo više od 2.400 života na Filipinima.