Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DVA TERORISTIČKA NAPADA U ŠPANIJI, policija ubila četvoricu napadača

Foto: timesofisrael.com

DVA TERORISTIČKA NAPADA U ŠPANIJI, policija ubila četvoricu napadača

U Španiji se noćas, samo nekoliko sati posle krvoprolića u Barseloni, dogodio još jedan teroristički napad čije su znatno veće posledice, prema prvim informacijama, sprečene zahvaljujući uspešnoj reakciji policije.

Svet
Izvor: sputniknews.com

„Pais“ je objavio da je u Kambrilsu, priobalnom gradu jugozapadno od Barselone, oko jedan sat noću pokrenuta policijska operacija većih razmera.

„Ako ste sada u Kambrilsu, ne izlazite, ostanite kod kuće, na sigurnom. U toku je policijska operacija, objavila je policija na Tviteru.

Nedugo potom objavljeno je da se operacija dovodi u vezu sa „mogućim terorističkim napadom“, a Bi-Bi-Si je javio da su svedoci iz Kambrilsa rekli kako su čuli pucnjavu.

Zatim je španski radio Kadena SER objavio prve konkretnije detalje.

„Nekoliko terorista pokušalo je da se kombijem zaleti u pešake u pešačkoj zoni u Kambrilsu, ali im se vozilo prevrnulo, nakon čega je policija ubila četvoricu. Prema prvim informacijama, svi su nosili eksplozivne pojaseve. Jednog teroristu policajci su ranili na promenadi“, javio je radio.

Ranjeni napadač je kasnije podlegao ranama i umro u bolnici, a danas je javljeno da je tokom uviđaja utvrđeno da su pojasevi bili lažni.

Pre prevrtanja kombija, najmanje šest slučajnih prolaznika je pregaženo i pritom ranjeno, dvoje je u teškom stanju. Tokom operacije povređen je i jedan policajac, a situacija je u međuvremenu stavljena pod kontrolu.

List Vangardija objavio je snimak iz relativne blizine dramatičnih događaja na kojoj se u daljini vide rotacijska svetla, čuju se sirene, a u jednom trenutku čuje se i pucnjava, nakon koje snimatelj u strahu beži u stranu.