Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Egipatski stručnjaci: avion MS804 je eksplodirao!

Foto: twitter.com

Egipatski stručnjaci: avion MS804 je eksplodirao!

Ranije danas, egipatske vlasti su saopštile i da nije bilo naglih zaokreta, neubičajenog kretanja aviona ili naglog propadanja pre pada, što je u suprotnosti sa informacijama koje su ranijih dana iznosili grčki zvaničnici

Svet
Izvor: B92.net

Forenzička analiza ljudskih ostataka pronađenih nakon pada aviona na letu MS804 ukazuje na eksploziju u letelici, rekao je izvor iz egipatskih vlasti za AP.

Stručnjak koji je govorio pod uslovom anonimnosti lično je pregledao ostatke tela žrtava u mrtvačnici u Kairu i naveo je da je svih 80 pronađenih delova "malo i da nema nijednog čitavog dela, kao što bi bili ruka ili glava".

- Jedino logično objašnjenje jeste da je u avionu došlo do eksplozije - zaključio je on

Ranije danas, egipatske vlasti su saopštile i da nije bilo naglih zaokreta, neubičajenog kretanja aviona ili naglog propadanja pre pada, što je u suprotnosti sa informacijama koje su ranijih dana iznosili grčki zvaničnici.

Erbas A320 kompanije "Idžipter" na letu MS804 iz Pariza ka Kairu sa 66 putnika i članova posade nestao je sa radara iznad Sredozemnog mora u četvrtak rano ujutru. Veruje se da nema preživelih, a uzrok nesreće i dalje nije ustanovljen.

Američki i ruski zvaničnici veruju da je pad aviona izazvao teroristički napad, dok iz Francuske, Grčke i Egipta stižu opreznije izjave, uz ogradu da "nijedna mogućnost nije isključena".