Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ELIMINISAO SVE PRETNJE: Ruski MiG-31 se odlično pokazao na vežbama

Foto: airforce.ru

ELIMINISAO SVE PRETNJE: Ruski MiG-31 se odlično pokazao na vežbama

​MiG-31 se dokazao da je avion izuzetnih sposobnosti, posebno u zadacima na većim razdaljinama.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Posade superzvučnih MiG-31 aviona VSS i PVO Severne flote uspešno su završile presretanje i uništavanje vazdušnih ciljeva u sklopu borbenih obuka, rekao je šef pres službe Severne flote, kapetan drugog ranga Andrej Luzik.

"Lovci su radili u parovima preko pomorskih linija Severne flote. Njih su "izazvali" piloti bombardera Su-24 koji su ispustili bombe simulirajući vazdušni napad konvencionalnog neprijatelja, a koje su presretači uništili raketama vazduh-vazduh", rekao je portparol flote.

Prema njegovim rečima, tokom vežbanja je izvršeno nekoliko smena leta. Avioni su bili podignuti u vazduh radi obavljanja borbenih vežbi i tokom dana i noću. Zadatak presretanja vazdušnih ciljeva uspešno je ispunila posada osam MiG-31, piše Glas Moskve.

Mig-31 je supersonični stratosferski lovac-presretač koji je dizajniran da se bavi svim vrstama meta u širokom spektru visina i brzina.

Sposobnosti radara sa aktivnim faznim nizom i sistem za kontrolu vatre omogućavaju avionu da otkrije i udari neprijatelja na značajnoj udaljenosti.

Posade lovaca MiG-31 više puta su vršile obuku i borbene misije kako bi presretale avione, krstareće rakete i bespilotne letelice.