Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
FESTIVAL "KRUG SVETLOSTI" potpuno promenio izgled Moskve

Foto: lightfest.ru

FESTIVAL "KRUG SVETLOSTI" potpuno promenio izgled Moskve

Tokom sedmog Moskovskog međunarodnog festivala "Krug svetlosti", voljena ruska prestonica ponovo će blistati u neverovatnoj umetnosti

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Naime, od 23. do 27. septembra u Moskvi se održava festival koji po pravilu okupi veliki broj posetilaca iz cele Rusije, ali i sveta.

Moskovski međunarodni festival "Krug svetlosti" predstavlja godišnji događaj na kome dizajneri svetlosti i specijalisti za audiovizuelnu umetnost iz različitih zemalja ponovo otkrivaju arhitektonsku scenu Moskve korišćenjem video mapiranja.

Najpoznatije građevine koje simbolizuju Rusiju - među njima su: Boljšoj teatar, Moskovski državni univerzitet, VDNH i drugi - biće pretvoreni u platna za velike živopisne video projekcije, piše Glas Moskve.

Najinteresantnije je što dobro poznate građevine dobijaju potpuno novo ruho i sjaje novim sjajem, iznenađujući pritom najviše one koji su navikli na njihov svakodnevni izgled.

Festival koji raduje Moskovljane i donosi boju tmurnoj jeseni dobio je niz svetskih nagrada i oborio nekoliko rekorda, a najbolje od svega je što je ulaz besplatan, a spektakl dostupan svima.

Fotografije pogledajte OVDE.