Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Forbs sastavio listu 100 NAJUTICAJNIJIH RUSA 21. VEKA

Foto: kremlin.ru

Forbs sastavio listu 100 NAJUTICAJNIJIH RUSA 21. VEKA

Magazin “Forbs” sastavio je listu najuticajnijih Rusa ovog veka.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Među stotinu Rusa koji su odigrali ključnu ulogu u istoriji zemlje našao se trenutni predsednik Rusije Vladimir Putin, zatim Jurij Gagarin, Mihail Gorbačov, Ala Pugačova...

Napominje se da su urednici časopisa i ruski eksperti birali one Ruse koji su imali “ogroman uticaj na ekonomiju, biznis, nauku, društvo i politiku od 1917. do 2017. godine”, prenosi Glas Moskve.

“Na spisku su se našli i Vladimir Lenjin i Leonid Brežnjev, Ivan Pavlov i Nikolaj Vavilov, Maja Plisecka i Feodor Šaljapin, Leonid Gajdaj i Sergej Ajzenštajn”, saopšteno je iz ACMG Media Grupe koja objavljuje “Forbs” u Rusiji.

Među stotinu najuticajnijih ljudi 21. veka našli su se i baletski igrač Mihail Barišnikov, fizičar Žores Alferov, tvorac “VKontakte” i “Telegrama” Pavel Durov, reditelj Nikita Mihalkov, teniserka Marija Šarapova, hokejaši Aleksandar Ovečkin i Vladislav Tretjak, matematičar Grigorij Perelman i bivši ministar finansija Aleksej Kudrin, kao i mnogi drugi.

Spisak je objavljen u septembarskom izdanju časopisa u okviru posebnog projekta "100 godina Forbsa".

Pored toga, Forbs je predložio čitaocima da učestvuju u izradi svoje liste najuticajnijih sunarodnika i pokrenu glasanje na sajtu.