Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Francuska: Jedan od napadača iz crkve imao nanogicu

Foto: Twitter/FredericVeille

Francuska: Jedan od napadača iz crkve imao nanogicu

Kako navodi iTele, bio je na posebnim merama i praćen je pomoću elektronske nanogice, ali je "imao dozvolu za slobodno kretanje svakog dana od 8.30 do 13.30 sat"

Svet
Izvor: Tanjug

Jedan od dvojice napadača, koji su ubili sveštenika u crkvi na severu Francuske, poznat je od ranije policiji, bio je hapšen i nalazio se pod nadzorom zbog plana da ide u Siriju, navodi francuski digitalni informativni kanal iTele.

Kako navodi iTele, bio je na posebnim merama i praćen je pomoću elektronske nanogice, ali je "imao dozvolu za slobodno kretanje svakog dana od 8.30 do 13.30 sat", prenosi B92. Uhapšen je 2015. godine jer je hteo da ide na ratište u Siriji, ističe francuski medij.

Agencija takozvane Islamske države, Amak, objavila je danas saopštenje u kojem se kaže da su "vojnici" te terorističke organizacije izvršili današnji napad u crkvi na severu Francuske.

Prethodno je predsednik Francuske Fransoa Oland izjavio da iza napada najverovatnije stoji IS.

Policija je danas okončala talačku krizu u crkvi u provinciji Normandija na severu Francuske, usmrtivši dvojicu napadača koji su prethodno ubili sveštenika i povredili više ljudi, saopštilo je ranije francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Prema policijskim izvorima, napadači su svešteniku prerezali vrat, a jedna povređena osoba je u kritičnom stanju i bori se za život.

Dva muškarca naoružana noževima uzeli su kao taoce četvoro do šestoro ljudi među kojima i sveštenika u crkvi u provinciji Normandija.

Incident se dogodio u mestu Sent-Etjen-di-Ruvre, u blizini grada Ruana.