Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Francuska: Požar na proslavi rođendana, 13 mrtvih

Foto: Tanjug/ screenshot

Francuska: Požar na proslavi rođendana, 13 mrtvih

Najmanje 13 ljudi je poginulo, a šestoro je povređeno u požaru koji je izbio sinoć za vreme proslave rođendana u kafeu u gradu Ruan na severu Francuske.

Svet
Izvor: Tanjug

Svih 13 žrtava je starosti između 18 i 25 godina, a među šestoro povređenih je i devojka koja se još uvek bori za život, prenosi AFP.

Plamen su izazvale svećice sa rođendanske torte koje su zapalile polistirenski plafon podruma u kom je organizovana proslava, prenose agencije.

Žrtve su stradale od udisanja toksičnih gasova nastalih mešavinom plaštičnih materijala u plamenu, saopštila je policija.

Policijski izvori su potvrdili da se nije dogodila nikakva eksplozija, kao i da su uzrok požara rođendanske svećice.

Gradonačelnik Ruana Ivan Kordier izjavio je da je "požar u baru Kuba libre izbio sasvim slučajno" i potvrdio da su svećice na torti uzročnik požara.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev u saopštenju navodi da je u požaru poginulo 13 osoba, a šest je povređeno, od kojih se jedna nalazi u kritičnom stanju i dodao da je u gašenju požara učestvovalo 50 vatrogasaca.

Prema navodima agencija, ovo je najsmrtonosniji požar u Parizu od 2005. godine kada je u požaru u stambenoj zgradi u predgrađu Pariza poginulo 18 osoba.