Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Francuska: Svakog dana napadamo ID u Iraku

Francuska: Svakog dana napadamo ID u Iraku

Francuski ministar odbrane Žan-Iv Le Drijan izjavio da vojne snage svakodnevno izvode napade na položaje ID kako bi ih u potpunosti iskorenili

Svet
Izvor: Tanjug

Francuska svakodnevno izvodi vazdušne napade na pripadnike Islamske države u Iraku, saopštila je francuska vlada dok se zemlja još oporavlja od napada u Nici.

Francuski ministar odbrane Žan-Iv Le Drijan istakao je za jedan francuski radio da je Francuska sinoć izvršila napade na grad Tal Afar, nedaleko od Mosula, preneo je AFP.

- Ne objavljujemo to svaki dan, ali pošto pripadamo koaliciji, svaki dan izvodimo napade - naveo je Le Drijan govoreći o koaliciji predvođenoj SAD, koja sprovodi vazdušne napade na Islamsku državu.

Povodom sutrašnjeg sastanka u Vašingtonu ministara odbrane zemalja, koje pripadaju toj koaliciji, Le Drijan je rekao da očekuje da će "pogurati ofanzivu u Iraku i Siriji do granice" koncentrišući napade na uporišta IS u iračkom gradu Mosulu i sirijskom gradu Raki.

- Moramo nastaviti da vršimo pririsak kako bismo definitivno iskorenili Islamsku državu - poručio je Le Drijan priznajući, ipak, da će za to biti potrebno "nešto još vremena".

Prošle nedelje, 31-godišnji Tunižanin Mohamed Lahuaiej Bulel je kamionom na šetalištu u Nici pokosio i ubio 84 osobe, dok je na stotine povređeno. Napad je izvršen na Dan pada Bastilje 14. jula.