Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Glumci i muzičari potpisali peticiju protiv Trampa

Foto: https://twitter.com/realdonaldtrump

Glumci i muzičari potpisali peticiju protiv Trampa

Oko 100 holivudskih glumaca i muzičara potpisalo je peticiju protiv onoga što nazivaju "ideologijom mržnje" republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa.

Svet
Izvor: Tanjug

"Mi smo koalicija umetnika koja se pridružuje milionima Amerikanaca u nastojanju da poraze republikanskog kandidata za predsednika, Donalda Trampa. Verujemo da je naša odgovornost da iskoristimo raspoloživa sredstva da skrenemo pažnju na opasnost koju bi donelo ako bi se Tramp našao na mestu predsednika i na realne i trenutne pretnje njegove kandidature", ističu potpisnici.

Peticiju su, između ostalih, potpisali glumci Keri Vašington, Džulijan Mur, Patrisia Arket, Džejn Fonda i Vudi Harelson, kao i muzičke zvezde Rasel Simons, Majkl Stajp, di-džej Spuki.

Sa željom da skrenu pažnju na potencijalne pretnje, potpisnici upozoravaju da Tramp želi da vrati zemlju u vreme kada je "strah opravdavao nasilje, kada je pohlepa podsticala diskriminaciju i kada je država predrasude protiv marginalizovanih zajednica unela u zakon".

Glasači, smatraju umetnici, treba da "iskoriste svoje pravo na glas i pravo na glasanje da poraze Donalda Trampa i ideologiju mržnje koju zastupa".

Predsednički izbori u SAD biće održani 8. novembra.