Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
 Grčke vlasti planiraju iseljenje celog kampa Idomeni

Foto: gazeta.ru

Grčke vlasti planiraju iseljenje celog kampa Idomeni

Grčke vlasti za sutra planiraju policijsku akciju raseljavanja izbegličkog kampa Idomeni na granici sa Makedonijom, javlja AFP.

Svet
Izvor: Tanjug

Grčka televizija Mega prenosi da je planirano policijsko pojačanja iz Atine kako bi pomogli u izmeštanju oko 8.500 migranata iz kampa.

Jedan od policajaca je potvrdio da je operacija u planu ali je odbio da potvrdi da il će akcija biti sprovedena u utorak.

Drugi policajac iz kampa je izjavio da im je potrebno pojačanje zbog "eventualne loše reakcije nekih migranata na iseljenje" ali ni on nije želeo da potvrdi da će do evakuacije doći sutra.

"Većina migranata nema problem sa idejom iseljenja, sprovedene su i dodatne mere kako bi se izbegle bilo kakve neprijatnosti" rekao je policajac. Još nije poznato da li je planirano iseljenje kompletnog kampa.

Protekle dve nedelje oko 2.500 migranata je izmešteno u bolje organizovene kampove.

Hiljade migranata je zaglavljeno u ovom kampu od zatvaranja makedonske granice. Oni su proveli zimu u izuzetno lošim uslovima, u hladnoći, na kiši i u blatu uz velike napore organizacija koje su pokušavale da im sačuvaju zdravlje i da ih nahrane.