Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Haos u Pakistanu: Više od 50 mrtvih u napadu bombaša samoubice

Novi napad bombaša samoubice u Pakistanu/ Foto: Tanjug

Haos u Pakistanu: Više od 50 mrtvih u napadu bombaša samoubice

Bombaš je aktivirao ekplozivnu napravu u momentu kada je ispred bolničke kapije bio okupljen veliki broj novinara i advokata.

Svet
Izvor: Nedeljnik.rs

Kako javlja Nedeljnik.rs, napad se dogodio ispred bolničke mrtvačnice u pakistanksom gradu Kveti, a taj nedeljni list javlja da je bombaš samoubica ubio 53 osobe, te da je preko 50 ranjenih.

Bombaš je aktivirao ekplozivnu napravu ispred državne bolnice nakon je u mrtvačnicu doneto telo jednog advokata koji je nastradao u pucnjavi, odnosno, u momentu kada je ispred bolničke kapije bio okupljen veliki broj novinara i advokata.

Načelnik policije oblasti Balučistan, Sanulah Zeri, izjavio je da postoji mogućnost da je eksploziju izazvao bombaš samoubica i dodao da je istraga još uvek u toku kao i da niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad.

Policijski zvaničnik Afzal Kan je izjavio da je eksplozija usledila ubrzo nakon što je telo istaknutog advokata, koji je ubijen u pucnjavi, prebačeno u mrtvačnicu ove bolnice.

Takođe, još uvek nije poznato ni ko je ubio istaknutog advokata Biala Kasija, koji je upucan na putu ka sudnici, prenose svetske agencije.

Kveta je prestonica pakistanske oblasti Balučistan koja je razorena usled dugogodišnjeg nasilja.