Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Hilari Klinton objavila podatke o zaradi u 2015.

Foto: https://twitter.com/hillaryclinton

Hilari Klinton objavila podatke o zaradi u 2015.

Pretendentkinja za nominaciju Demokratske stranke za predsednika SAD Hilari Klinton objavila je u utorak podatke o svojim prihodima u 2015. godini.

Svet
Izvor: Tanjug

Klintonova je pre predsedničke kampanje zaradila više od pet miliona dolara od prodaje svoje knjige "Teške odluke", kao i još oko 1,5 miliona dolara na ime honorara za držanje predavanja, prenela je agencija AP.

Dokumenti o zaradi koje je Klintonova kao kandidatkinja u predizbornoj trci u SAD predala Federalnoj izbornoj komisiji su pokazali da ona većinu svog ličnog bogatstva drži u investicionom fondu "Vangard 500", kao i da poseduje račun kod banke "JP Morgan", čija vrednost iznosi pet do 25 miliona dolara.

Pored toga, dokumenti pokazuju i da njen suprug, bivši američki predsednik Bil Klinton, tokom 2015. godine zaradio više od pet miliona dolara od držanja govora i predavanja.

Klintonova je predala izveštaj o zaradi nakon što je favorit za nominaciju Republikanaca Donald Tramp predao svoj izveštaj, koji je pokazao da njegovo lično bogatstvo iznosi deset milijardi dolara.