Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ID preuzela odgovornost za napad u Nici

Foto: Tanjug

ID preuzela odgovornost za napad u Nici

Islamska država preuzela je danas odgovornost za napad na šetalištu u Nici, u kojem su poginule 84 osobe, a 202 ranjene.

Svet
Izvor: Tanjug

Novinska agencija Amak, koja podržava Islamsku državu, saopštila je da je osoba koja je izvela napad "jedan od vojnika Islamske države", preneo je Rojters.

"On je sproveo operaciju u odgovoru na pozive da se napadaju državljani zemalja, koje su deo koalicije koja se bori protiv Islamske države", navodi se u saopštenju.

Među 84 mrtvih nakon napada u Nici je desetoro dece i desetoro tinejdžera, potvrdio je francuski tužilac.

"Desetoro dece i deset tinejdžera su među žrtvama napada Tunižanina koji je kamionom proleteo kroz masu ljudi za vreme vatrometa povodom Dana pada Bastilje" izjavio je tužilac Fransoa Molin.

Tužilac Molin je novinarima precizirao da je novi bilans 84 mrtvih i 202 ranjenih od kojih se više desetina još bori za život.

Mohamed Lauaijej Bulel je vozač kamiona koji je 14. jula u terorističkom napadu na poznatom šetalištu u Nici ubio najmanje 84 osobe, a potom stradao u obračunu sa policijom.

Terorista je prethodno zvanično identifikovan samo kao 31-godišnjak tunižanskog porekla koji je živeo u tom gradu na jugu Francuske.