Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Irak: ISIS održao džihadističku olimpijadu

Teroristi Islamske države/ Foto: russiainsider.com

Irak: ISIS održao džihadističku olimpijadu

Na fotografijama se može videti kako na takmičenju učestvuju i deca predškolskog uzrasta sa fudbalskim dresovima klubova iz Evrope

Svet
Izvor: Tanjug

Samozvana Islamska država (IS) organizovala je "Džihadističke olimpijske igre" u Iraku, gde su se njeni pripadnici takmičili u disciplinama kao što su nadvlačenje konopca i duvanje balona, a nisu izostale ni "muzičke stolice", objavio je danas ruski kanal "Raša tudej".

Olimpijske igre ID su više ličile na one koje se igraju na dečjim rođendanima nego na dicipline u kojima bi se očekivalo učešće članova radikalne džihadističe grupe, primećuje RT.

Veruje se, naime, da je džihadistička olimpijada održana početkom jula u gradu Tal Afar u Iraku, koji je pod kontrolom ID, a fotografije na kojima je, navodno, prikazan taj događaj objavila je na Tviteru antiteroristička organizacija Terormonitor.

Na fotografijama se može videti kako na takmičenju učestvuju i deca predškolskog uzrasta, a iznenađuje to što neki od takmičara nose fudbalske dresove sa oznakama popularnih britanskih klubova "Mančester siti" i "Glazgov Seltik".

RT podseća da je ova džihadistička grupa sportove poput fudbala etiketirala kao "neislamske", ali primećuje da su dečje igre dobrodošle na džihadističkoj olimpijadi.

Ruski kanal navodi i da je ID nedavno u Siriji pogubila trojicu profesionalnih fudbalera tima Al-Šababa pod sumnjom da su bili špijuni Kurda, javno im odrubivši glave naočigled dece u Raki ranije ovog meseca.

Pored toga, ID je napala grupu navijača "Real Madrida" u maju, ubivši najmanje 12 njih kada su se okupili u kafiću u šiitskom gradu Baladu, 80 kilometara severno od Bagdada, da gledaju svoj tim kako igra protiv "Atletiko Madrida" u finalu Lige šampiona, dodaje RT.