Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Isinbajeva: Sahranili ste atletiku!

Isinbajeva: Sahranili ste atletiku!

Isinbajeva je istakla da je odluka CAS da ruskim atletičarima zabrani učestvovanje na Olimpijskim igrama u Riju predstavlja "sahranu atletike"

Svet
Izvor: B92/Tanjug

Ruska atletičarka i dvostruka olimpijska šampionka Jelena Isinbajeva razočarana je odlukom Međunarodnog suda za sportsku arbitražu (CAS).

Isinbajeva je istakla da je odluka CAS da ruskim atletičarima zabrani učestvovanje na Olimpijskim igrama u Riju predstavlja "sahranu atletike", prenela je agencija Tas.

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da je odluka Sportskog arbitražnog suda o ruskim atleticarima loša vest, kao i da će odgovarajuće službe analizirati situaciju.

"Može se nedvosmisleno izraziti žalost zbog ove odluke koja se tiče svih naših atleticara, jer tema kolektivne odgovornosti sa naše tačke gledišta teško može biti prihvatljiva. Radi se o atleticarima koji se spremaju za Olimpijske igre, koji nemaju nikakve veze sa dopingom, nikakve veze sa optužbama ili sumnjama, čije doping testove su proveravale strane antidoping organizacije", rekao je Peskov a prenosi Rojters.