Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"ISKANDER" JE UDARNA PESNICA kopnenih snaga Rusije

Foto: defence.ru

"ISKANDER" JE UDARNA PESNICA kopnenih snaga Rusije

Raznolikost borbenih opcija omogućuje Iskanderu da da porazi neprijatelja koristeći različite opcije i garantuje 100 odsto uništenja cilja

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Raznolikost raketa u arsenalu operacionih i taktičkih kompleksa Iskander-M omogućava uništavanje bilo kog cilja u okviru zadataka, i to na račun mogućnosti izbora najoptimalnije varijante i projektila i njegove borbene opreme, kažu stručnjaci.

“Iskander-M” je dizajniran za prikrivenu pripremu i primenu visoko preciznih raketnih udara u različite mete u operativno-taktičkoj dubini sa garantovanim opsegom oštećenja od 50 do 500 kilometara, u različitim vojnim operacijama, u svim uslovima, uključujući i aktivno suprotstavljanje neprijatelju protiv-raketnom odbranom i elektronskim ratovanjem.

Podsećanja radi, šef poligona Kapustin Jar, general-major Oleg Kislov najavio je završetak međuresornih testova još jedne nove rakete za Iskander.

Istovremeno, nije precizirao o kojoj raketi se radi, piše Glas Moskve.

Nova modifikacija rakete

“Raznolikost borbenih opcija omogućuje Iskanderu da uspešno izvrši dodeljene zadatke, da porazi neprijatelja koristeći različite opcije, što garantuje 100 odsto uništavanje ciljeva”, rekao je ruski vojni ekspert, glavni i odgovorni urednik časopisa “Nacionalna odbrana” Igor Korotčenko.

On je nazvao kompleks “Iskander” glavnom udarnom snagom kopnenih snaga Ruske Federacije.

"Oni igraju važnu ulogu u pariranju pretnji, uključujući američku raketnu odbranu u Evropi i raspoređivanje dodatnih kontigenata vojnika NATO-a na teritoriji baltičkih država i Poljske", dodao je Korotčenko.

Nova borbena oprema

Još jedan vojni stručnjak, glavni i odgovorni urednik časopisa "Arsenal otadžbine" Viktor Murahovski smatra da su testovi sprovedeni od ne-nužno nove tehnologije, već projektila u novoj borbenoj opremi.

Istovremeno, nije precizirao tačno kako su naoružani projektili čiji su testovi nedavno završeni. Prema njegovim rečima, novi projektili za komplekse “Iskander” će dobiti prodorne ili kasetne borbene jedinice. Osim toga, oni će biti opremljeni borbenim elementima koji se bave samo-ciljanjem.

Ranije je dizajner Dizajnerskog biroa mašinstva Valerij Kašin izvestio da najmanje sedam različitih raketa radi na kompleksima “Iskander”.