Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Islamisti NAPALI Dutertea, sedmoro POVREĐENIH

Rodrigo Duterte u pratnji policije/ Foto: timesofisrael.com

Islamisti NAPALI Dutertea, sedmoro POVREĐENIH

Najmanje sedam osoba iz tima za obezbeđivanje predsednika Filipina Rodriga Dutertea je povređeno u napadu islamista, prenose agencije.

Svet
Izvor: Tanjug

Napad se dogodio uoči Duterteove posete području koje je bojno polje islamista i vladinih snaga.

Napad je izvršen eksplozivnom napravom koja je bila postavljena na putu kojim je prolazila kolona vozila ka gradu Maraviju, navode agencije.

"Kamion u kom se nalazila bezbednosna pratnja predsednika bila je pod napadom improvizovane eksplozivne naprave. Nije bilo oružane borbe", naveli su bezbednosni zvaničnici.

Povređeni su prebačeni u bolnicu, u konvoju su se nalazili i članovi medijskog tima predsednika Filipina, ali oni nisu povređeni.

Ministarstvo bezbednosti je apelovalo na Dutertea da odloži posetu, ali je on odbacio taj zahtev i rekao da će ići u Maravi i to istim putem kojim se kretao napadnuti konvoj.

Telohranitelji filipinskog predsednika Rodriga Dutertea napadnuti su uoči njegove posete gradu Maraviju, koji se nalazi na jugu zemlje, međutim predsednik neće otkazati posetu, navodi AFP.

"Moji telohranitelji koji su nešto ranije doleteli na jug napadnuti su. Služba bezbednosti je stradala u eksploziji bombe", rekao je Duterte.