Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
IZ ARHIVE PUTINA: Evo kako sam postao KGB obaveštajac

IZ ARHIVE PUTINA: Evo kako sam postao KGB obaveštajac

Predsednik Rusije Vladimir Putin ispričao je da je, kada je odlučio da postane obaveštajac, došao na prijemnicu KGB-a Sovjetskog Saveza kako bi saznao kako da dospe tamo i zašto se predomislio i nije postao pilot.

Svet
Izvor: Glas Moskve

„Prosto sam otišao na prijemnicu KGB-a SSSR-a. S ulice. Moja porodica je radnička, nisam imao veza. Kuda da idem? Otišao sam direktno na prijemnicu“, rekao je Putin tokom susreta s s razrednim starešinama završnih razreda srednjih škola.

Prema Putinovim rečima, tamo su ga posavetovali da prvo završi fakultet i da stekne pravničko obrazovanje, piše portal Glas Moskve.

„Od tog trenutka prestao sam da se bavim fizikom, hemijom, matematikom. Prosto sam prestao“, rekao je Putin.

Šef države je dodao da se potom upisao na pravni fakultet. „Pre toga sam želeo da budem pilot. Otišao sam u pilotsku školu, prošetao hodnicima, pogledao. Zatim sam zamislio kako će teći moj život“, rekao je ruski predsednik i dodao da je najzad shvatio da mu to neće biti interesantno.

Vladimir Putin je 1975. godine završio Pravni fakultet Lenjingradskog državnog univerziteta, zatim krajem sedamdesetih, početkom osamdesetih – moskovsku Visoku školu KGB-a. Od 1985. do 1990. Putin je radio u Nemačkoj Demokratskoj Republici (Istočna Nemačka).