Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
IZNENADNA PROVERA S-400 u Moskvi

Foto: sputnjiknews.com

IZNENADNA PROVERA S-400 u Moskvi

Protivvazdušni raketni puk iz Moskve, naoružan sistemima S-400 „Trijumf“, podignut je na noge.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Kako su saopštili novinarima u Ministarstvu odbrane, jedinice su tokom treninga izvele nekoliko uslovnih gađanja raketa i odbile su napad diverzantske grupe.

„Podignute su jedinice protivvazdušnog raketnog puka. Posade sistema S-400 ’Trijumf‘ i protivvazdušnog topovskog kompleksa ’Pancir-S‘ izvele su marš do mesta realizacije školskih borbenih zadataka“, saopštili su u vojnom resoru.

Nakon izvođenja uslovnih gađanja, kolona „Pancira“ i sistema S-400 krenula je ka novom pozicionom rejonu, usput odbijajući napad diverzantske grupe, piše Glas Moskve.

S-400 je nova generacija uspešnog protivvazdušnog raketnog sistema velikog dometa, koji je deo naoružanja Rusije i njenih saveznika.

Taj sistem može da uništava avione, rakete i sva savremena sredstva vazdušno-kosmičkih napada, kao i da štiti najvažnije objekte, kao što su vojni štabovi ili nuklearni bunkeri.

„Pancir S“ je kombinovani protivavionski artiljerijski sistem srednjeg dometa naoružan raketama zemlja-vazduh, koji je razvio „KBP Instrument dizajn biro“ iz Tule.

Prethodne verzije su vraćene u službu sredinom devedesetih godina prošlog veka, a trenutna verzija je u upotrebi od 2012. godine.

Pogledajte kako je svojevremeno S-400 pokazao svoju moć pred kamerama OVDE.