Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
IZRAELSKI PREMIJER: Nećemo zaboraviti ulogu sovjetskih vojnika u porazu fašizma

IZRAELSKI PREMIJER: Nećemo zaboraviti ulogu sovjetskih vojnika u porazu fašizma

​„Nikada ne zaboravljamo ulogu koju je sovjetska vojska igrala u ovoj pobedi“, rekao je premijer Izraela.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Pokušaji poricanja Holokausta i omalovažavanje odlučujućeg doprinosa Sovjetskog Saveza u pobedi nad nacističkom Nemačkom moraju se odlučno zaustaviti, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Na događaju posvećenom Međunarodnom danu sećanja na žrtve Holokausta i godišnjici potpunog oslobađanja Lenjingrada od fašističke opsade, Putin je rekao da je „danas međuverska, međunacionalna saglasnost osnova ruske državnosti.

Predsednik Rusije i premijer Izraela Benjamin Netanijahu posetili su izložbu „Sobibor: Pobednici smrti“, koja je otvorena u Jevrejskom muzeju i Centru za toleranciju u Moskvi.

Na sastanku sa izraelskim premijerom, Putin je zahvalio Netanijahuu na prihvatanju poziva da poseti Rusiju i Jevrejski muzej i Centar za toleranciju na dan sećanja na žrtve Holokausta, piše Glas Moskve.

„Naše sećanje je upozorenje na sve pokušaje ideje svetske dominacije, proglasiti, graditi, utvrđivati svoju veličinu na osnovu rasne, nacionalne i bilo koje druge superiornosti“, naveo je Putin.

Sa svoje strane, izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da Izrael neće zaboraviti ulogu Sovjetskog Saveza za pobedu nad fašizmom.

„Nikada ne zaboravljamo ulogu koju je sovjetska vojska igrala u ovoj pobedi“, rekao je Netanijahu.