Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"JARS" I "TOPOLJ-M" u složenim manevrima

Foto: sputniknews

"JARS" I "TOPOLJ-M" u složenim manevrima

​Mobilni raketni sistemi svakodnevno se raspoređuju na terenu.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Raketni kompleksi “Topolj-M” i “Jars” započinju intenzivne manevarske operacije na putevima borbenih patrola od Ivanova do Irkutskih regija, piše Glas Moskve.

"U ovom trenutku je predstavljen raketni kompleks nove generacije “Jars", koji u bliskoj budućnosti nema i neće imati pandana", rekao je potpukovnik Aleksej Mazilin, zapovednik raketne divizije Irakutska.

U procesu borbenih treninga će se rešavati problemi premeštanja raketnih sistema na terenske položaje, izvršiće se marš, rasporediti jedinice zamenom pozicija na terenu, njihove inžinjerijske opreme, organizovati maskirna i borbena sigurnost.

Anti-sabotažne formacije će obavljati zadatke lociranja, blokiranja i uništavanja uslovnih sabotera, uključujući korištenje novih anti-sabotažnih vozila “Tajfun-M”, opremljenih bespilotnim letelicama.

Tokom vežbi će se raditi zadaci, uključujući prevazilaženje područja uslovne kontaminacije terena, organizovanje interakcije sa dodeljenim jedinicama, kao i sprovođenje uslovnog lansiranja raketa.

U vežbe je uključeno oko deset uzoraka napredne specijalne opreme, uključujući i inženjerske jedinice, zaštitu i odbranu.