Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
JUBILARNA SERIJA ruskog terenca "UAZ-469" od septembra u prodaji

Foto: Printscreen

JUBILARNA SERIJA ruskog terenca "UAZ-469" od septembra u prodaji

Čuveni ruski terenac “UAZ-469” ove godine dobija svoju jubilarnu seriju od 469 primeraka, a povodom 45 godina od nastanka

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Izgled jubilarne verzije predstavljen je na salonu “Moscow Off-road Show 2017”, a reč je o svečanoj verziji terenca u trobojnoj „paradnoj uniformi“.

Iz fabrike najavljuju krov blistavo bele boje koji se odlično slaže sa sivo-zelenom bojom karoserije džipa i vozilu daje moderan izgled, ali podsećajući na njegovu vojnu prošlost kada je sa traka silazio UAZ-469 u tradicionalnoj vojnoj verziji tamno-zelenoj ili sivoj.

Prodaja specijalne serije počinje u septembru, a cena će biti 700 hiljada rubalja, odnosno oko 10.000 evra, piše Glas Moskve.

Promene u odnosu na “original” počevši od boje džipa, odnose se na detalje.

Tako će se jubilarna verzija razlikovati po tome što na prtljažniku neće biti klasičnih vrata, već sklopivi deo koji kada se otvori podseća na stočić, dok mu je praktična namena prevoz dužeg tereta.

Novitet su i sedišta sa vodootpornom impregnacijom, koja doprinose boljem savladavanju najtežih terena za vozača.

Da podsetimo, serijska proizvodnja sada već legendarnog UAZ-a počela je 1972. godine, kada je sa trake sišla prva verzija terenca.

Proizvodnja savremene modifikacije terenca UAZ Hanter počela je 2003. godine.

Terenac je uprkos raznim promenama i trendovima ipak uspeo da zadrži osnovne karakteristike po kojima je i bio prepoznatljiv - neprevaziđenu sposobnost savladavanja loših terena, veliku izdržljivost i jednostavnost u korišćenju i servisiranju.