Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"KALAŠNJIKOV" će testirati svoju opremu u najtežim uslovima Arktika

Foto: mil.ru

"KALAŠNJIKOV" će testirati svoju opremu u najtežim uslovima Arktika

​Stvaranje i testiranje takve opreme neophodno je za poboljšanje kvaliteta uslova za jedinice koje obavljaju zadatke na Arktiku

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Koncern “Kalašnjikov” će testirati prototipove opreme za arktičke trupe i specijalne jedinice ruskog Ministarstva odbrane na Arktiku tokom projekta “Severni desant”.

Ekspedicija počinje u Tazovskom naselju Jamalsko-nenetskog autonomnog okruga, a završava se u Dikson naselju Krasnojarskog kraja. Početak je zakazan za mart 2018. godine, piše Glas Moskve.

Napominje da je svrha ekspedicije stvaranje i preciziranje mapa ovih mesta, istraživanje i testiranje zimskih puteva, provera nove opreme u uslovima krajnjeg severa, kao i niz studija i zadataka u interesu Ministarstva odbrane Ruske Federacije.

"Stručnjaci-programeri koncerna Kalašnjikov koji učestvuju u ekspediciji sprovešće praktično testiranje novih prototipova borbene opreme na arktičkim geografskim širinama. Stvaranje i testiranje takve opreme neophodno je za poboljšanje kvaliteta uslova za jedinice koje obavljaju zadatke na Arktiku", navodi se u saopštenju.

“Severni desant” će vršiti neprekidno testiranje savremenih domaćih i međunarodnih satelitskih navigacionih i komunikacionih sistema GLONASS / GPS, pri čemu na karti označava mesta koja su najpogodnija za masovno sletanje desantnih trupa, kao i područja za sletanje minimalno prekrivena ledenim šljunkom.