Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Kim Džong Un tvrdi da ima lek za rak i eliksir mladosti

Foto: youtube/screenshot

Kim Džong Un tvrdi da ima lek za rak i eliksir mladosti

Režim severnokorejskog lidera Kim Džong-una tvrdi da ta zemlja ima lek protiv raka i za sprečavanje starenja - vodu koja izvire na planini u blizini prestonice Pjongjanga.

Svet
Izvor: Tanjug

Oni navode da ta izvorska voda ima energetska svojstva i, prema navodima režima, može da pomogne građanima Severne Koreje da rade sve do 90. godine, prenosi britanski "Miror".

Ta voda se flašira i prodaje građanima te zemlje, kojih ima 27 miliona, "u cilju sprečavanja raka i starenja".

To nije prva neverovatna tvrdnja severnokorejskih vlasti, navodi "Miror" i podseća da je otac Kim Džong-una, Kim Džong-il, navodno mogao da menja vremenske prilike snagom svoga uma, da je prohodao sa samo tri nedelje, a progovorio sa osam nedelja.

U izveštaju režima o kvalitetama moćne izvorske vode se navodi: "Lokalno stanovništvo je zove 'čista voda' koja daje misterioznu energiju. Mnogi od njih su stariji od 90 godina, a i dalje su zdravi i rade u polju."

"Istraživači su nedavno otkrili da ta voda sadrži manje molekule, koje se apsorbuju u ljudskom telu većom brzinom od normalne i poboljšava metabolizam ćelija, funkcioniše kao antioksidans i sprečava akumulaciju hemijskih jedinjenja peroksida, usporava starenje i sprečava pojavu raka", tvrdi zvanični Pjongjang.

Ta voda, koju Severna Koreja poredi sa poznatom francuskom vodom "Evijan", flašira se u postrojenju u podnožju planine Korjong.